Speelook

Online gamen met een snelle internetverbinding

Deel artikel

Iedereen wil tegenwoordig een snelle internetverbinding. We doen alles online in 2018. Boodschappen worden besteld, kleding uitgezocht en een nieuwe wasmachine is zo uitgezocht. Maar, als het om gamen gaat, is er nog veel te winnen. Veel jongeren kunnen uren achter elkaar echter de PC of console zitten en met hun vrienden gamen. FIFA of een race-spelletje is de normaalste zaak van de wereld. Ze hebben maar 1 voorwaarde; een snelle verbinding (glasvezel) om hun vrienden in te kunnen maken.

 

Soorten internet

In Nederland hebben we 3 soorten internetverbindingen. Volgens onderzoek van internetprijzenvergelijken.nl zijn dit ISDN/ADSL, Kabel en Glasvezel. Ziggo bijvoorbeeld werkt via de COAX kabels in Nederland en hebben daarop een monopolie positie. KPN/Telfort, de andere grote maatschappij werkt voornamelijk met glasvezel (en in de gebieden waar dat niet beschikbaar is met ADSL of VDSL). Er zit echter veel kwaliteitsverschil tussen als deze soorten internet.

 

  • Glasvezel behaald de hoogste snelheid en is erg stabiel. Er zijn weinig storing op dit netwerk in vergelijking met andere type netwerken.
  • Kabel internet is ook relatief snel en kan redelijk meekomen met glasvezel. Toch is dit netwerk af en toe minder stabiel en kwetsbaarder.
  • ADSL is het meest trage internet in Nederland. Dit vind je vaak in de buitengebieden. Snelheden van 20 mb/s of 40 mb/s zijn vaak de max.

 

Welk internet is bij jou beschikbaar?

Om te bekijken welke aanbieder bij jou thuis internet kan leveren maak je gebruik van de zogenaamde postcodecheck van www.internetprijzenvergelijken.nl. Door je postcode in de vergelijker in te vullen krijg je toegang tot een hoop opties:

 

  1. Hoe snel internet wil je afsluiten?
  2. Wil je ook TV bij je abonnement? (zo ja, welke zenders)
  3. Wil jij ook een vaste telefoonlijn?
  4. Ga je voor een 1 jarig of 2 jarig contract?
  5. Wil je jouw mobiele telefoonabonnement kunnen koppelen?

 

Door antwoord te geven op deze vragen, en de resultaten in te vullen bij de postcodecheck kun jij direct bekijken welke internetleverancier voor jou geschikt is. Je kunt alle actuele prijzen en aanbiedingen bekijken en eventueel direct een abonnement afsluiten.

 

Welke provider heeft het snelste internet?

Op dit moment is KPN de aanbieder met het meest snelle internet in Nederland. Binnenkort kunnen we snelheden verwachten van wel 1000 mb/s. Vooral zakelijke klanten zijn hier erg blij mee. Het verschil tussen 100 mb of 500 mb zal een doorsnee huishouden namelijk niet echt merken. Alleen wanneer je veel download of streamt met meerdere personen tegelijkertijd. Voor gamen is een snelheid van 200 mb+ echter wel een uitkomst. Zo loopt de game online nooit vast en kun je altijd lekker snel spelen.

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En