Kiekeboe: Spelen met je baby - Speelook
15643
post-template-default,single,single-post,postid-15643,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kiekeboe: Spelen met je baby

Baby

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby

Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby te zien verschijnen. Je baby kan er niet genoeg van krijgen. Grote kans dus dat dit zeker jullie favoriete spel is om samen te doen. Goed om te weten is dat “kiekeboe” niet alleen erg leuk is om te doen maar ook nog eens enorm leerzaam voor de baby.  “Kiekeboe” is wereldwijd een fantastisch spel waarbij baby’s al eeuwenlang in de deuk lBabyiggen. Dit is erg uniek omdat er volgens wetenschappers maar erg weinig spelletjes zijn die zó universeel zijn als  “kiekeboe”.

 

Van pasgeboren baby’s tot peuters, kiekeboe is een geweldig spelletje. Niet alleen omdat het leuk is om met je kind te doen, maar het stimuleert ook nog eens de zintuigen van je kind. Tevens stimuleert het naast de zintuigen ook nog eens de sociale en motorische ontwikkeling van je kind. Door kiekeboe train je de baby om met haar ogen dingen te volgen en je zorgt ervoor dat je kind gevoel voor humor ontwikkelt. Na 6 maanden heeft je kind objectiepermanentie ontwikkelt wat ervoor zorgt dat je kind leert dat dingen niet echt verdwenen zijn. Op deze manier zorgt kiekeboe je kind om te gaan met verlatingsangst.

 

Kiekeboe kan al gespeeld worden wanneer de baby nog heel klein is. Verstop je ogen achter je handen, laat een speelgoedstuk verdwijnen en weer terugkomen. Roep wel altijd bij het tonen van het verdwijnstuk “kiekeboe”. Hierop zal een dikke glimlach volgen doordat de baby een verrassing ziet.
Voor je baby is niets vanzelfsprekend: de wereld is tenslotte nog nieuw en onbekend voor hen.

 

Veel baby’s krijgen vanaf een maand op 6 last van verlatingsangst, dit gaat samen met de ontwikkeling van objectiepermanentie. Zodra je baby over objectiepermanentie beschikt zal zij niet alleen op zoek gaan naar elementen die gemakkelijk verstopt kunnen worden. Na 6 maanden gaat de baby ook op zoek naar jou als zij je niet  kan zien. Eerder was dat nog niet vervelend of zocht de baby niet naar jou, dan was je er gewoon niet. Nu beseft de baby dat als zij haar moeder niet ziet, wel ergens aanwezig is. Hierdoor kan zij je gaan missen en wordt er verlatingsangst of zelfs scheidingsangst ontwikkelt.

 

Speel met regelmaat kiekeboe met de baby om de verlatingsangst te verminderen. Het spelletje leert je kind dat als zij je niet kan zijn, je niet echt weg bent. Je bent gewoon even niet bij haar aanwezig. Door veel kiekeboe te spelen met je baby leert zij erop te vertrouwen dat je altijd weer terugkomt. Speel dus veel kiekeboe met je baby om te zorgen dat de verlatingsangst bij je baby minimaal is op oudere leeftijd!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.