Speelook

Kinderspelletjes voor buiten

Deel artikel

Kinderspelletjes voor buiten

Voor kinderen is het heerlijk om buiten te spelen in de frisse lucht. Het is natuurlijk fijn als het mooi weer is, maar ook als het wat kouder is kunnen de kinderen gewoon, met warme kleding aan, naar buiten.

Samen spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en naar buiten gaan is gezond, daarom is het fijn om dit te combineren en lekker buiten te spelen.Er zijn tal van spelletjes die ook buiten gespeeld kunnen worden.
Daarom hier een paar leuke ideeën voor buiten spelletjes.

Lijnbal, Dolle boel

Dit spel heeft nog het meeste weg van volleybal. Er worden twee teams gemaakt die tegenover elkaar in het veld staan. Je mag zelf weten hoe groot je het veld maakt en dit teken je bijvoorbeeld met stoepkrijt op de straat. Elk team worden verdeeld over het veld bijvoorbeeld twee vooraan en twee achteraan. Dan wordt de bal naar het andere team gegooid en draaien de spelers één keer door. De bal moet teruggegooid worden zoals hij is gevangen, het gaat dus best snel over en weer en telkens wordt er een plaatsje opgeschoven.

Als de bal de grond raakt krijgt het op dat moment gooiende team een punt. Gooi je buiten de lijn dan krijgt de tegenpartij een punt. Het team dat het eerst tien punten heeft wint. Je kunt dit spel moeilijker maken door bijvoorbeeld over een net te gooien net als bij volleybal.

Rondjes stuiteren

Het spelletje rondjes stuiteren is een lekker actief spelletje. Er wordt eerst een veld met stoepkrijt getekend met vier vakken, maak de vakken niet te klein maar ongeveer één vierkante meter. De spelers staan elk bij een vakje en moeten proberen met een bal in een ander vakje te gooien, de speler van dat vakje moet proberen de bal te vangen. Iedere speler begint met bijvoorbeeld vijf punten, vang je mis of gooi je buiten het veld dan gaat er een punt van je puntentotaal af. Het is natuurlijk leuk om zo moeilijk mogelijk te gooien zodat het lastiger wordt de bal te vangen. Om het nog moeilijker te maken kunnen de spelers na elke gooi een vakje doordraaien.

Zijn je punten op dan speel je niet meer mee, de winnaar is de laatst overgebleven speler.

Je kunt zelf bepalen met hoeveel punten er gestart wordt

Dit zijn twee voorbeelden van spelletjes die prima buiten gespeeld kunnen worden.

Veel plezier.

Mutsen bedrukken 

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En