Ondernemen binnen franchise - Speelook
15806
post-template-default,single,single-post,postid-15806,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Ondernemen binnen franchise

Ondernemen binnen franchise

Wat bedoelen wij eigenlijk met ondernemen? En wat bedoel jij met ondernemen? We gebruiken dit woord zo makkelijk. Alsof iedereen er hetzelfde mee bedoelt. We hebben er wel een gevoel bij maar ook dat is niet bij iedereen hetzelfde. Door voordat je gaat ‘ondernemen’ na te denken over wat dat betekent kan je al veel doelgerichter beginnen met deze raadselachtige bezigheid!

De oorsprong van het woord ondernemen komt waarschijnlijk van ‘dat men een voorwerp van onderen aanvat, met de bedoeling om het op zijne schouders te nemen; derhalve, dat men het op zich neemt, zich er mede belast’. Of in hedendaags Nederlands: ergens je schouders onder zetten. Je ergens voor inspannen. Hard werken. Ergens de zorg voor dragen.

De betekenis is steeds meer van toepassing geworden op een taak of arbeid: ‘Aanvangen iets te doen of te volbrengen, beproeven; altijd met het bijdenkbeeld, dat hetgeen men aanvangt iets gewichtigs is, aan welks uitvoering moeilijkheden verbonden zijn en waarvan de uitslag onzeker is’. Met andere woorden je begint ergens aan en je maakt het af. Ofwel je geeft niet op. Je brengt iets tot stand. Je flikt ‘t!

Je weet dat wat je doet belangrijk is, gewichtig, het heeft een gewicht. Het is geen hobby. Bovendien ben je je bewust dat er moeilijkheden aan verbonden zijn. Je gaat problemen krijgen. Uitdagingen. Tegenslag. Obstakels. Struikelblokken. En de uitslag is onzeker. Het is risicovol. Het is gedurfd. Gewaagd.

Ondernemen is dus hard werken, niet opgeven, iets tot stand brengen, het is belangrijk voor je, het is uitdagingen aangaan en het is risicovol. Als je dit leest dan is het niet verwonderlijk dat er niet zo heel veel ondernemers zijn. Veel mensen geven de voorkeur aan de veilige haven van loondienst.

Maar wat als je bloed wel gaat stromen bij het idee om jouw schouders onder jouw zaak te zetten, en je vindt hard werken leuk en volhouden vanzelfsprekend maar zo’n avontuur toch ook wel heel spannend? Dan is er een vorm van ondernemen die bij jou past. Franchise.

Als franchise-ondernemer werk je hard, moet je doorzetten, maar wel in een concept dat zich bewezen heeft. Waarin anderen al veel obstakels hebben weggenomen. Waar er meer zekerheid is. Ondernemen met een voorsprong. Met een flinke duw in de rug. Op de juiste koers. Niet het wiel uitvinden maar de wielen gebruiken om het te flikken. Jouw onderneming.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.