Speelook

Buitenspelen met een handicap of beperking? Geen probleem!

Deel artikel

Kinderen met een beperking of met een handicap worden vaak erg beperkt in het buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes. Dit is niet alleen erg moeilijk voor het kind zelf, maar ook voor de ouders is het vaak moeilijk om te zien dat jouw kind niet optimaal van de buitenwereld kan genieten.  Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg kinderhulpmiddelen die ervoor zorgen dat een kind met een beperking of handicap ook gezellig mee kan spelen.

Buitenspelen in de buurt

Kinderen met een beperking hebben soms moeite met het houden van hun evenwicht en komen daarom ook minder buiten dan de andere kinderen uit de buurt. Gelukkig bestaan er oplossingen waarmee deze kinderen ook zonder zorgen naar buiten kunnen. Door middel van speciale kinderhulpmiddelen kunnen zij ongehinderd buitenspelen.

Voor de kortere afstanden zijn er speciale loopfietsen waarmee deze kinderen beter in evenwicht kunnen blijven. Een loopfiets zorgt voor minder belasting op de gewrichten en zorgt er zo dus voor dat deze kinderen langer kunnen lopen en blijven staan.

Voor de langere afstanden zijn er speciale driewielfietsen die ervoor zorgen dat deze kinderen altijd in evenwicht zijn. Met een driewielfiets kunnen zij ook lange afstanden afleggen zonder constant het risico te lopen dat ze omvallen of een rare manoeuvre moeten maken.

Oplossingen voor binnen

In dit artikel bespreken wij het buitenspelen met een handicap of beperking. Toch is het ook belangrijk om een kind de mogelijkheid te geven om binnenshuis met vriendjes of vriendinnetjes te spelen. Een rolstoel kan een kind helpen om binnen net zo wendbaar te zijn als anderen. In het begin is het misschien wennen om met een rolstoel door het huis te gaan, maar na een tijdje worden kinderen hier vanzelf heel handig in.

Het geluk van kinderen

Er is niets mooier dan het geluk van kinderen. Kinderen met een handicap of een beperking vinden dat geluk vaak weer terug als zij met behulp van kinderhulpmiddelen weer zonder zorgen naar buiten kunnen. Daarom zijn deze kinderhulpmiddelen ook niet ontwikkeld om een kind definitief beperkt of gehandicapt te maken, maar juist om dit stempel weg te halen en deze kinderen weer van het leven te laten genieten.

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En