Speelook

Wat te doen als je hond overgewicht heeft?

Deel artikel

De meeste honden hebben een gezond gewicht, maar af en toe zit er één tussen die last heeft van overgewicht. Nu lijkt overgewicht op het eerste oog niet zo erg, maar het brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Buiten deze verhoogde risico’s op allerlei vervelende aandoeningen zorgt het er ook voor dat de kwaliteit van het leven van je hond minder hoog is. Je hond kan bijvoorbeeld niet meer zoveel spelen als toen hij dun was. Het is dus van groot belang om je hond met overgewicht te helpen. Hier is wat jij kan doen.

Houd je hond actief<

Des te meer je hond beweegt, des te meer calorieën hij verbrandt. Maar is een gezellige strandwandeling met je hond in het weekend of loop een extra blokje om als je hem uitlaat. Een andere leuke manier om je hond actief te krijgen is om samen te spelen. Gooi is een bal of een frisbee voor hem op, zo hebben jullie een leuke tijd samen en komt je hond van zijn overtollige kilo’s af. Dat zijn nog eens twee vliegen in één klap!

Pas zijn reguliere eten aan

Het zou kunnen zijn dat je hond teveel brokken binnenkrijgt op een dag. Zorg ervoor dat je weet hoeveel jouw hond mag eten op een dag zodat je hem niet teveel eten geeft. Wat ook goed werkt is speciale voeding te kopen voor honden op dieet. Het merk Eukanuba heeft bijvoorbeeld speciaal laag calorisch voedsel voor honden, zodat diëten gemakkelijk gaat. Wat een groot voordeel is van dit speciaal laag calorisch eten is dat je hond alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook zitten er extra vitaminen in om de hond zijn algemene gezondheid te verbeteren. Houd er wel rekening mee dat je hond het soms lastig vindt om over te stappen op ander voedsel. Stap daarom ook geleidelijk over!

Pas op met het geven van snacks

Als hondeneigenaar is het belangrijk dat je het verschil ziet tussen wanneer je hond honger heeft en wanneer je hond aan het bedelen is. Hoeveel we ook van onze viervoeter houden, een gezond gewicht voor de hond is belangrijker dan even een lekker stukje worst tussendoor. Hou dit dan ook in gedachte als je hond aan het bedelen is. Wat wel een oplossing kan bieden zijn speciale laag calorische snacks van Eukanuba. Dan kan je toch wat lekkers aan je hond geven, zonder mee te werken aan zijn overgewicht.

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En