Speelook

Tips voor een ideale vakantie met kinderen

Deel artikel

Verheug jij je ook al het hele jaar op de zomervakantie, maar vind je het lastig om een bestemming te kiezen die leuk is voor jou én je kind? Op de ideale vakantiebestemming zijn er voor de kinderen voldoende faciliteiten aanwezig om ongedwongen te kunnen spelen. Wij geven je tips voor het boeken van de ideale vakantie met kinderen en spelletjes voor tijdens de weg daarnaartoe!

Het kiezen van een kindvriendelijke vakantiebestemming

Wil je als ouder tijdens de vakantie kunnen ontspannen, dan moet je zorgen dat je kinderen het naar de zin hebben; blije kinderen, blije ouders. Bij het selecteren van een goedkope zomervakantie, kun je daarom het beste ook rekening houden met de faciliteiten voor kinderen. Een speeltuin in de buurt is altijd goed, maar een aquapark of een (groot) aanbod van activiteiten voor kinderen is nog beter. Een vakantiepark dat kinderanimatie biedt, staat altijd garant voor een geslaagde zomervakantie voor ouder én kind. Bekijk van tevoren foto’s op de website of op Google Maps en lees reviews van andere ouders om de ideale vakantie met kinderen te kiezen.

Een kindvriendelijke accommodatie kiezen

Kies bij voorkeur voor een vakantiepark dat kindvriendelijk is, of bekend staat als familiepark. Grote kans dat de inrichting van de accommodatie dan ook kindvriendelijk is en aan alle veiligheidseisen voldoet. Controleer van tevoren of dit ook daadwerkelijk het geval is. In een vakantiepark is de speeltuin vaak op loopafstand of ligt er een kleine strook groen waar kan worden gevoetbald. Zorg dat de accommodatie niet alleen kindvriendelijk is, maar ook is ingespeeld op een vakantie voor de ouders. Je ontspant zelf het best wanneer je kiest voor een accommodatie met meerdere kamers inclusief linnengoed, moderne keukenapparatuur en eventueel een wasmachine.

Spelletjes voor onderweg

Of je nu binnen Nederland blijft, of deze zomervakantie vertrekt naar het buitenland: de reis duurt voor een kind eigenlijk altijd te lang. Bepaal daarom van tevoren een strategie om je kind onderweg te vermaken. Kies niet voor de makkelijke weg en laat je kind niet (alleen) entertainen door de tablet. Dit is een ideaal moment voor spelletjes! Misschien heb je al eens gehoord van achterbankbingo? Dit is een spel van de ANWB met bingokaarten die het uitzicht vanuit de auto betrekken bij het spel. Je kunt dit spel ook zelf maken, of samen met de kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld ook een nieuwe variant verzinnen voor tijdens een vliegreis. Andere spelletjes die je onderweg kunt spelen zijn: woorden maken met de letters van kentekens of zo veel mogelijk dieren noemen met de letter a (t/m z).

 

Kortom: de ideale vakantie met kinderen is voornamelijk afgestemd op de behoeftes van het kind, want met een blij kind dat ongedwongen kan spelen is de vakantie al grotendeels geslaagd.

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En