Speelook

Knutselen voor volwassenen

Deel artikel

Wie denkt dat knutselen alleen voor kinderen is, heeft het mis. Er zijn genoeg volwassenen die het heerlijk vinden om eens in de zoveel tijd aan een nieuw knutselwerk te beginnen. Het is natuurlijk nog leuker wanneer je dit samen met je kind of kleinkind kan doen. Hetgeen wat de meesten zo leuk vinden aan knutselen, is dat je het niet fout kunt doen. Je kan er al je creativiteit in kwijt en op die manier jouw eigen creatie in elkaar zetten.

Knutselen is de perfecte manier om jezelf eens even lekker te ontspannen. Bovendien prikkel je hiermee het creatieve gedeelte van je brein en werkt het knutselen geestverruimend. Tegenwoordig zie je in verschillende winkels steeds meer dingen als kleurboeken en puzzels voor volwassenen liggen.

Knutselen is niet iets waar je goed of slecht in kunt zijn. Het gaat er eigenlijk gewoon om dat je ergens creatief mee bezig bent. De een heeft er wellicht wat meer aanleg voor dan de ander, maar we kunnen het allemaal. Het kan natuurlijk voorkomen dat je graag aan iets nieuws wilt werken, maar niet zo goed weet wat je precies wilt doen. In dat geval helpt het soms om gewoon een kwast en wat verf bij elkaar te pakken en te beginnen met schilderen. Waarschijnlijk merk je gauw genoeg of dit iets voor jou is of niet. Wanneer het verven toch niet helemaal jouw ding blijkt te zijn, kan je bijvoorbeeld ook ergens een cursus pottenbakken of mozaïeken volgen.

Je kunt natuurlijk ook grootser gaan denken. Misschien is het een leuk idee om je interieur een ander gezicht te geven. Wanneer je je meubels een beetje zat begint te worden, of vindt dat deze er oud uitzien kun je bijvoorbeeld eens gaan experimenteren met leerverf. Hierna zien jouw bewerkte meubels er weer als nieuw uit. Dit trucje kun je ook gebruiken voor leren schoenen. Gebruik wat speciale verf voor schoenen en ze zien er weer uit alsof ze net uit de winkel komen.

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En