Speelook

Help: hoe kies ik een goede kinderopvang voor mijn kind?

Deel artikel

Sinds de geboorte hebben jij en je kleine spruit onafscheidelijk samen geleefd. Helaas dient de realiteit zich aan en dien je je dagdagelijkse bezigheden te hervatten. Hoog tijd dus om je kleintje te voorzien van de ideale opvangplaats. Een plekje waar je hem of haar met een gerust hart kan achterlaten. Grootouders kunnen in dat opzicht een fijne luxe zijn. Maar wat als je hier geen beroep op kan doen? Waar vind je de beste kinderopvang in Breda voor de allerkleinsten? Wat moet kinderopvang te bieden hebben? Waar let je op bij je keuze en wat moet je zeker navragen tijdens een bezoekje? Wij helpen je alvast even op weg.

Betrokkenheid
Je kindje voor het eerst uit handen geven is lang niet evident. Je wil er zeker van zijn dat hij of zij de dag prima doorbrengt. Daarom is het vaak een hele geruststelling wanneer je aan het einde van de dag grondig gebrieft wordt. Vraag zeker na hoe ze de ontwikkeling van je kindje in kaart brengen en hoe dit naar jou toe gecommuniceerd wordt.

Deurbeleid
Het is natuurlijk aangenaam om vast te stellen dat je kindje veilig en in alle rust verkeert. Vraag daarom zeker na hoe de beveiliging in zijn werk gaat. Kan iedereen vrij binnen en buiten lopen? Wordt er gewerkt met een camera of code? En wat met de privacy? Worden er bijvoorbeeld foto’s van je kleintje gepost op sociale media?

Prijskaartje
Natuurlijk is de goede zorg voor je kleintje van onbetaalbare waarde. Toch pols je best even op voorhand naar het hoe en wat. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wat zit er zoal inbegrepen in de prijs? Dien je zelf nog zaken als luiers en flesvoeding mee te nemen? Wat als je kindje voor een langere periode ziek wordt? Dien je die dagen dan ook te vergoeden? Je haalt de afgesproken ophaaltijd niet en komt een uurtje later. Wat zijn de extra kosten die daaraan verbonden zijn?

Pedagogische visie
De voor de hand liggende vragen zijn vaak allemaal van praktische aard. Je wil tenslotte weten hoe alles in zijn werk gaat en waar je rekening mee dient te houden. Maar als het gaat over de opvang van je kleintje, doe je er goed aan ook even bij het pedagogisch beleid stil te staan. Jij en je partner hebben vast en zeker een bepaalde kijk op opvoeding en het is natuurlijk wenselijk dat de opvang deze visie deelt. Een kinderdagverblijf werkt steeds met een pedagogisch beleidsplan en je bent echt geen muggenzifter als je vraagt dit even te mogen inkijken.

Kijken en vergelijken
Tot slot doe je er goed aan meerdere opvanggelegenheden te bekijken alvorens je je keuze maakt. Zo kan je de voor- en nadelen gemakkelijk afwegen en de juiste beslissing maken voor je kleine spruit.

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En