Speelook

De band tussen ouder en kind op een spelende manier versterken

Deel artikel

De band tussen een ouder en zijn of haar kind is iets speciaals. Hoe vaak ze ook ruzie hebben, het blijven toch hun kinderen en andersom blijven het hun ouders. Daarom is er dus ook niets mooiers dan een goede band tussen kind en ouder. Er zijn vele manieren waarop deze band opgebouwd of versterkt kan worden. Wil jij de band met jouw kind verbeteren en ben je benieuwd hoe je dat het beste kunt doen?

Spelende manier

Bij jonge kinderen bouw je vaak het snelst een band op als je dit op een spelende manier op. Dit kan je doen door bijvoorbeeld jouw kinderen bij jouw hobby’s te betrekken. Vind jij het bijvoorbeeld leuk om in en rondom het huis te klussen, dan kan jij jouw zoon of dochter hier heel makkelijk bij betrekken. Je moet ze natuurlijk geen zwaar werk laten doen, maar ze kunnen jou wel jouw gereedschap aangeven. Laat ze dan ook merken dat je het fijn vindt om ze erbij te hebben.

Probeer waar mogelijk een spelende manier te gebruiken. Kinderen leren sneller als er een speels effect aanwezig is. Ditzelfde geldt voor het opbouwen van een band. Dit gaat ook sneller als er op een spelende manier samengewerkt wordt.

Verdiep jezelf in de interesses van jouw kind

Grote kans dat jouw kind of kinderen veel met hun smartphones en tablets bezig zijn. Dit is tenslotte bij veel kinderen het geval. Wil jij de band met jouw kind versterken, dan is het handig om je ook te verdiepen in hun hobby’s en interesses. Welke spelletjes spelen jouw kinderen en kan jij hier misschien aan meedoen? Door dit soort spelende elementen versterk jij de band tussen jou en jouw kind en weet je zeker dat ze altijd met een goed gevoel op hun jeugd terugkijken. Dat is toch het mooiste wat er is?

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En