Speelook

Zelf bier brouwen op Vaderdag: een unieke manier om de dag te vieren

Deel artikel

Vaderdag is de perfecte gelegenheid om je vader eens extra in het zonnetje te zetten. Het is een dag waarop je hem kunt laten zien hoeveel hij voor je betekent. Een unieke manier om dit te doen, is door samen met hem zelf bier te brouwen. Hieronder geven we een aantal tips voor het perfecte bierbrouw-Vaderdag-arrangement.

Brouwinstructies voor beginners

Bier brouwen lijkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Er zijn verschillende brouw-kits verkrijgbaar voor beginners, waarmee je in een paar stappen een heerlijk biertje kunt brouwen. Hieronder geven we een korte uitleg van de stappen die je moet nemen.

  • Stap 1: Reiniging. Voordat je begint met brouwen, is het belangrijk om alles grondig te reinigen. Dit voorkomt dat er ongewenste bacteriën in je bier terechtkomen.
  • Stap 2: Malen. Malen is het proces waarbij de graankorrels worden vermalen tot mout. Dit gebeurt meestal met een molen.
  • Stap 3: Koken. Hierna wordt het moutmengsel in een grote pan op een hoge temperatuur gekookt. Dit gebeurt om de suikers uit de mout te halen.
  • Stap 4: Koelen. Na het koken moet het mengsel afgekoeld worden tot een temperatuur van ongeveer 20 graden.
  • Stap 5: Gisten. Hierna wordt er gist toegevoegd aan het mengsel. Dit zorgt ervoor dat het bier gaat gisten.
  • Stap 6: Bottelen. Na enkele weken is het bier klaar voor het bottelen. Hierna kan het nog een aantal weken rijpen.

Brouwbenodigdheden

Om te beginnen met brouwen heb je enkel een aantal basisbenodigdheden nodig. Hieronder een lijst met items die je in huis moet hebben:

Maak er een gezellige dag van

Zelf bier brouwen is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk om te doen. Maak er daarom een gezellige dag van door bijvoorbeeld een barbecue aan te zetten en/of tijdens de dag lekker van een speciaalbier te genieten. Succes gegarandeerd!

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En