Speelook

Gaat je kind naar de kinderopvang, gastouder of gewoon bij huis?

Deel artikel

Het is soms een lastige keuze. Laat je jouw kind naar een kinderopvang gaan, blijft hij of zij bij huis of regel je een gastouder. Van iedere keuze valt wat te zeggen. Het belangrijkste is dat jij een keuze maakt waar jij je goed bij voelt. Wij lichten ze hieronder toe, zodat jij er hopelijk een betere keuze van kunt maken.

Bij huis blijven is achterhaald

Het idee om jouw kind bij huis te laten is achterhaald, dat zegt RTLnieuws op hun website. Ook zeggen ze dat het aantal kinderen dat naar een opvang gaat is gestegen. Het is namelijk goed voor de ontwikkeling van je kind om naar een opvang te gaan of een gastouder te regelen.

Kinderdagverblijf of en gastouder?

Wanneer je kiest voor een kinderdagverblijf of een gastouder, welke kies je dan? Beiden hebben voor- en nadelen. Veel mensen denken dat een kinderdagverblijf beter is voor de ontwikkeling, maar onderzoeken hebben dat niet direct uitgewezen. Wel gaan kinderen natuurlijk veel met andere kinderen om en kunnen ze samen spelen wanneer ze naar een kinderdagverblijf gaan.

Bij een gastouder heb je juist het voordeel dat je kind meer persoonlijke aandacht krijgt. Dit is dan ook de reden voor veel ouders om juist te kiezen voor een gastouder.

Hoeveel uur/dagen zijn verstandig?

Dit is vaak erg lastig en ook hier gaat het erom dat je een keuze maakt waar jij je als ouder prettig bij voelt en jouw kind ook. Wel wordt er over het algemeen gezegd dat 8 uur per week te weinig is en 40 uur juist weer teveel. Tussen de 16 en 32 uur is daarom een gemiddeld aantal uur dat verstandig is voor jouw kind. Kijk bijvoorbeeld op de website van de kinderopvang naar de verschillende opvangsvormen die ze hebben.

Vaak is het ook zo dat ouders sneller kiezen voor een kinderdagverblijf wanneer ze hun kind graag veel uren per week daarheen willen laten gaan. Door het feit dat dit in groepsverband gebeurt liggen de kosten al snel lager dan wanneer je een gastouder regelt alleen voor jouw kind.

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En