Speelook

Een kinderdagverblijf uitzoeken

Deel artikel

Zodra je weet dat er een kindje op komst is, zul je je al moeten verdiepen in het aanbod aan kinderdagverblijven. Met name in de randstad kan het voorkomen dat je eerst op een wachtlijst komt te staan voordat je je kind aan kunt melden. Als je te laat bent, dan zit je zonder kinderopvang op het moment dat beide ouders weer aan het werk moeten. Er zijn veel kinderdagverblijven en de keuze voor een bepaald kinderdagverblijf is en blijft een persoonlijke keuze. Het is aan te raden om zo snel mogelijk te beginnen met het bezoeken van verschillende kinderdagverblijven. Wil je bijvoorbeeld een kinderopvang in Oosterhout dichtbij je eigen huis of juist dicht bij jouw werk of dat van je partner? Ook de kosten wegen mee natuurlijk. Ondanks de toeslag die je via de belastingdienst aan kunt vragen, zul je een deel zelf moeten financieren. En je zult moeten beslissen of je kiest voor een kleinschalig kinderdagverblijf of juist voor een grotere organisatie. Een kleinschalig kinderdagverblijf klinkt misschien sympathiek, maar het is goed om de voor- en nadelen goed af te wegen.

Voordelen kleinschalig kinderdagverblijf

Een kleinschalig kinderdagverblijf biedt de nodige voordelen. Het betreft hier een compacte organisatie die bestaat uit een stabiel team van medewerkers. Het is derhalve gemakkelijk om persoonlijk contact op te bouwen. Dit geldt zowel voor het kind als voor de ouders. Ouders en kind zien steeds dezelfde gezichten en dat schept snel een band. Door de persoonlijke begeleiding en aandacht, leert de leiding je kind snel kennen en weet men hoe jouw kind in bepaalde situatie reageert en voor welke aspecten extra aandacht nodig is. Ook blijft de leiding makkelijker op de hoogte van de situatie binnen het gezin en kan er ingespeeld worden op ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld een verhuizing, scheiding of sterfgeval.

Nadelen kleinschalig kinderdagverblijf

Er kleven ook wel wat nadelen aan een kleinschalig kinderdagverblijf. Doordat het team klein is, heeft een ziekmelding een grote impact. Als een medewerker ziek is, kun je er niet vanuit gaan dat er altijd vervanging geregeld kan worden. Je zult dan een alternatief voor de opvang beschikbaar moeten hebben. In een grotere organisatie is de poule met vervangers groter. Daarnaast is een kleinschalig kinderdagverblijf doorgaans duurder dan een grotere organisatie. In een grotere organisatie kunnen overhead functies gecombineerd worden waarbij dat in een kleinere organisatie niet kan. Dit scheelt in de kosten voor de bedrijfsvoering en dat resulteert in een lager tarief voor de ouders. Als laatste is een kleinere organisatie financieel kwetsbaarder. Het risico op faillissement is groter.

Bron: laatdespelenbeginnen.nl

Gerelateerd nieuws

Baby
Spelen

Kiekeboe: Spelen met je baby

Kiekeboe: Spelen met je baby Je kent het wel, spelen met je baby door te roepen “kiekeboe” en dan een fantastische glimlach bij je baby

Voetbal en skateboard
Buitenspelen

Spelen

Buiten spelen, spelletjes spelen, met vriendjes en vriendinnetjes spelen of met je huisdier spelen. Dit valt allemaal onder spelen. Wat zijn de populairste spelletjes? En